ISO 27001 Nedir? Belgesi Nasıl Alınır?

 
ISO 27001; bilgi güvenliği standardı olmaktadır. ISO 27001, 2013 senesinde yayınlanmıştır ve IEC 27000 kapsamındadır. İşletmenizin bilgi güvenliğinin korunabilmesi için gerekli denetim yapılması ve önlemlerin alınması için ISO 27001 belgesinin alınması gerekli hale gelmektedir. ISO 27001 belgesini almak için gerekli şartların sağlanamaması durumunda; denetimler sonrasında belgenin askıya alınması ya da iptal edilmesi gibi durumlar da oluşabilmektedir. Markalaşmak isteyen ve güvenilir bir firma olarak ilerlemek isteyen işletmeler için günümüzde ISO 27001 belgesi almak oldukça tercih edilen bir durum olmaktadır. Firmamız aracılığı ile bu belgeyi nasıl alacağınızı öğrenebilirsiniz.

ISO 27001’in Kullanım Amacı Nedir?
ISO 27001’in işlevi; endüstri hırsızlığı ve bilgisayar korsanlığı sebebi ile zor duruma düşen firmaların güvenliklerinin sağlanabilmesidir. Bilginin kötü amaçlı üçüncü kişilerden korunması ve yok olmaktan kurtarılması için işletmelerin güvenlik ihtiyaçlarına yönelik düzenlenmiş standartlar olmaktadır.

ISO 27001 Belgesini Alabilmek İçin Ne Yapılmalıdır?
ISO 27001 belgesini almakiçin öncelikle ISO standartlarının sağlanması, ardından bu standartların sağlandığının kanıtlanması gerekmektedir. Dolayısı ile işletmenizin öncelikle ISO 27001 standartlarını karşılayıp karşılamadığını ölçmeniz gerekmektedir. Firmamız bu noktada size belgelendirme danışmanlığı verebilmektedir. Standartlara uygun olmayan noktaların standartlara uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Standartlara uygun olmayan duruma göre değişiklik göstermekle beraber, bazı durumlar basit değişiklikler ile çözüme ulaştırılabilmekte ve bazı durumlar için sistemin tamamen organize edilmesi gerekebilmektedir. Standartların uygun olduğuna karar verilmesi ile beraber teftiş aşamasına geçilmektedir. ISO’nun akreditasyon verdiği belgelendirme kuruluşları gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığını tespit edebilmek için inceleme yapmaktadır. Yapılan inceleme sonucunda eğer işletmenin standartlara uygun olduğuna karar verilir ise, işletme bu belgeyi almaya hak kazanmaktadır. Standartların yerine getirilmesi ile ilgili teftiş aşamasında bir probleme rastlanır ise; ikinci bir teftiş tarihi verilmektedir ve bu tarihe kadar işletmenin uygun olmayan şartları uygun hale getirmesi istenmektedir. ISO 27001 belgesi almak için gerekli ücretlerin ne kadar olduğu ile ilgili firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

ISO 27001’in Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
ISO 27001’in faydalarıaşağıda verilmiştir:
  • İşletmenizin ISO 27001 standartlarına uygun hale gelmesi için bizden hizmet almanız durumunda; işletmenizin geleceği için önemli olan kritik bilgileri yedekleme protokolleri kapsamında güvence altına almış olmaktayız.
  • Endüstriyel bilgi hırsızlığının önlenebilmesi için ciddi bir yaklaşım sergilenmesini sağlamaktadır.
  • Firmalar müşterilerinin bilgilerine önem verdiklerini bu standartları uygulayarak gösterebilmektedirler. Firmaların hataları sebebi ile insanların kişisel bilgilerinin sızdırılması ile ilgili birçok olay yaşandığı için bilinçli müşterilerin dikkat ettikleri bir konu olmaktadır.
  • Bilgisayar korsanlığına karşı gerekli önlemler alınmış olacağı için siber saldırıların olumsuz etkilerinden korunabilmeyi de mümkün kılmaktadır.
  • İşletmenin müşterilerinin gözünde daha saygın hale gelebilmesine olanak tanımaktadır. Triasis olarak ISO 27001 belgesi alarak firmanızın itibarını arttırmanızı sağlamaktayız.