Kurumsal Bakım Anlaşması Ne Tür Hizmetleri Kapsar?

 
Kurumsal bakım anlaşması; ticari işletmelerin bilgisayarlarından ve elektronik sistemlerinden kaynaklanan bütün problemlerin personel vakit kaybetmeden ve işletme ticari anlamda zarara uğramadan çözülebilmesi için gerekli desteğin sunulmasına dayanan anlaşmadır. Kurumsal bakım anlaşması firmamız tarafından işletmelerin bilgisayarlarındaki problemleri en geçerli ve ekonomik şekilde çözebilmeleri için yapılan bir anlaşmadır. Kurumsal bakım anlaşmasının kapsamı; bilgisayar donanımlarında meydana gelen problemlerin belirlenmesine, bu problemlerin çözüme ulaştırılmasına ve tekrarlamaması için gerekli önlemlerin alınmasına dayanmaktadır. Anlaşma kapsamında gerekli müdahaleler günün her saatinde ya da sadece mesai saatleri içerisinde yapılabilmektedir.

Kurumsal Bakım Anlaşması Hizmetlerinin Kapsamı Nedir?
Kurumsal bakım anlaşmasının kapsamıaşağıda verilmiştir:

  • Güvenlik, sistem ve network alanlarında anlaşma kapsamında hizmet verilmektedir.
  • Bilişim teknolojileri alanında gerekli destek ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.
  • Şirkette bulunan bilgisayarlar için koruyucu bakım uygulamaları yapılmaktadır.
  • Antivirüs desteğimiz sayesinde kurumun sistemlerinde tarama yapılmakta ve gerekli güncellemeler gerçekleştirilmektedir.
  • Sistem yedeklemeleri periyodik olarak yapılmakta ve bu sayede veri kaybının önüne geçebilmek mümkün olmaktadır.
  • Windows teknik destek hizmeti verilmektedir.
  • Bilişim teknolojileri alanında ihtiyaç duyulan teknik çözümler sağlanmaktadır.
  •  

Kurumsal Bakım Anlaşması Yaptırması Gereken Kurumlar Hangileridir?
Kurumsal bakım anlaşmasına ihtiyaç duyacak işletmeler; işletmesinde beşten fazla bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, barkod üniteleri, plotter ve bunlar gibi cihazlar bulunanlardır. Bilgisayarlarda bir problem oluştuğunda bu problemin mümkün olan en acil şekilde çözülebilmesi ve sorun çözülürken cihazların ya da sistemin zarar görmemesi için kurumsal bakım anlaşması tercih edilmektedir. Daha hızlı servis desteği sunabilmek için firmamız yerinde hizmet verebileceği gibi uzak masaüstü bağlantısı ile de servis hizmeti sunabilmektedir. Uzak masaüstü bağlantı desteği ile işin devamlılığını sağlaması gereken ve zaman kaybetmek istemeyen işletmeler kurumsal bakım anlaşmaları gereğince zaman kaybı yaşamadan bakım desteği alabilmektedirler.

Kurumsal Bakım Anlaşmaları Nasıl Gerçekleştirilir?
Kurumsal bakım anlaşmaları yapmakiçin öncelikle kurumların firmamız ile iletişime geçmeleri ve bir ön görüşme yaparak taleplerini iletmeleri gerekmektedir. Firmamızın müşteri temsilcileri ve teknik personelleri işletmeyi analiz ettikten sonra verilebilecek hizmetler konusunda bir özet oluşturmaktadırlar. Kurumun talep etmesi halinde özetler daha detaylı hale getirilerek rapor olarak da sunulabilmektedir. Kurumsal bakım için bir sözleşme hazırlanmakta ve onaylandıktan sonra kurumun bilgisayarlarında ve sistemlerinde toplu çalışma gerçekleştirilmektedir. Firmanın büyüklüğüne göre kurumsal bakım anlaşması kapsamında bakım çalışmasını gerçekleştirecek olan ekibimizin büyüklüğü de farklılık göstermektedir. Toplu çalışma ile eksikler belirlendikten sonra sorunlar yedekler alınmakta ve problemler gözlemlenmektedir. Ardından bakım çalışması yapılmaktadır. Bakım çalışması ile beraber firmanın teknik altyapısı, eksiklikler, yapılması gerekenler belirlenmekte ve buna yönelik bir rapor oluşturulmaktadır. Triasis olarak bu raporu şirket yönetimine sunmakta ve sonrasında ortaya çıkan her problemde hızlı ve yerinde destek sağlamaya özen göstermekteyiz.