Veri Güvenliği Danışmanlığı Nasıl Sağlanır?

Veri güvenliği danışmanlığı; veri sızıntısının önlenmesi, veri güvenliğinin standartlara ve yasalara uygun hale getirilmesi için şirketlere hizmet vermektedir. Veri güvenliği danışmanlığı sayesinde veri sınıflandırması daha sağlıklı şekilde yapılabilmektedir. Doğru metodoloji ve politikanın oluşturulması ile beraber firmaların veri güvenliğini sağlamaktayız. Veri sızıntısını önleyebilmek için buna yönelik bir yol haritası belirlendikten sonra veri güvenliğinin sağlanması için doğru strateji uygulanmaktadır. Çözümlerin etkin kullanılması ve veri güvenliğinin bir bütün olarak ele alınması ile danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Veri Güvenliği Danışmanlığının Önemi Nedir?

Veri güvenliği danışmanlığının ehemmiyetinebakıldığında; güvenlik açıklarının tespit edilmesi ve hem altyapının hem de kurumsal işleyişin eksiksiz bir güvenlik anlayışı çevresinde şekillenmesini sağlamaktadır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve buna yönelik gereksinimler ile uyumlu hizmetler alınabilmektedir. Firmanızda standartlara uygun bir güvenlik anlayışının geliştirilebilmesi için veri güvenliği danışmanlığı önemli olmaktadır. Veri güvenliği konusunda danışmanlık alındığında, tüm altyapıyı kapsayan bir hizmet desteği alınmaktadır. Hem veri güvenliğini sağlayacak hizmetler verilmekte hem de sızma testleri ile güvenlik daha üst seviyeye çıkartılmaktadır. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin sağlanması ile beraber iş yerinin uluslararası standartlara uygun şekilde faaliyet göstermesine yardımcı olunmaktadır.

Veri Güvenliği Danışmanlığı İle Mobil Çağın Güvenlik Yaklaşımı Nasıl Yakalanır?

Mobil çağın veri güvenlik yaklaşımı, çağ ilerledikçe iş yapış biçimlerinin değişmesi sonucunda yeni güvenlik stratejilerine duyulan ihtiyaç ile ortaya çıkmaktadır. Özellikle BYOD kavramının ortaya çıkması ile beraber mobil çağın güvenlik yaklaşımı da önem kazanmıştır. Veri güvenliği danışmanlığı ile mobil ortama taşınan güvenliğin de genel güvenlik stratejilerinin kapsamına alınmasını sağlamak amaçlanmaktadır. Mobil çağın güvenlik yaklaşımı ile esas hedeflenen; mobil cihazlarda üretilen ve devamlı yer değiştiren bilginin bütünlüğünü koruyabilmeyi kolaylaştırmaktır. Kurumsal bilginin çalışanların akıllı telefonları, ortak kullanımlı yazıcılar gibi her cihaz için uçtan uca güvence altına alınabilmesi bu güvenlik anlayışı ile mümkün olmaktadır ve veri güvenliği danışmanlığı hizmeti ile firmamız bu anlayışı oluşturmaktadır.

Veri Güvenliği Danışmanlığı İle Gelecek Tehditlere Karşı Nasıl Hazırlıklı Olunur?

Veri güvenliği danışmanlığı ile yarının tehditlerine hazırlıklı olmak, şirketlerin servet değerindeki yatırımlarını koruyabilmelerini sağlamaktadır. Kurum personelinin bilgi güvenliği konusunda gerekli bilince sahip olması, riskin nerede olduğunun tespit edilip olası tehditlere karşı hazırlıklı olunması gerekmektedir. Veri güvenliğini tehdit edebilecek durumlar ise aşağıdaki gibidir:
  • Altyapı zafiyetleri sonucunda veri güvenliği tehlikeye girmektedir.
  • Siber saldırılar şirketinizin veri güvenliğini tehlikeye sokmaktadır.
  • Test edilmemiş güvenlik sistemleri, güvenlik açıkları yaratabilmektedir.
  • Çalışanlardan doğabilecek tehditler sonucunda veriler tehlikeye girebilmektedir.
  • Yetkisiz kişilerin yetkileri olmayan verilere erişim sağlamalarından veri güvenliğini tehlikeye atabilecek tehditler doğabilmektedir.
Veri güvenliği danışmanlığı hizmeti veren Triasis olarak güvenlik açıklarını tespit ederek hem altyapının hem de kurumsal işleyişin güvenlik anlayışını oluşturmaktayız.