Yedekleme ve Depolama Çözümleri

Yedekleme ve depolama çözümleriile sunucu üzerindeki dosyaların yedeklenebilmesi mümkün olmaktadır. Yedekleme ve depolama çözümleri ile mevcut datalarınız taranmakta ve yedekleme yapılacak olan alanlar tespit edilmektedir. Bu süreçte veri güvenliği sağlanmaktadır. Takip sisteminin kurulması sonucunda verilerin güvenliği de sağlanmaktadır. Firmamız işletmenizin güvenliğini sağlayarak yedekleme alanlarının belirlenmesi ve yedeklemenin yapılması görevini üstlenmektedir. Kurumsal ve ticari verilerinizin periyodik olarak yedeklenmesine ve güvenle depolanmasına olanak sağlamaktayız.

Bilgi Güvenliği İçin Yedekleme ve Depolama Çözümlerinin Önemi Nedir?

Bilgi güvenliğinde yedekleme ve depolamanın gerekliliğinebakıldığında; verinin daha kolay yönetilmesini sağladığı gibi daha esnek kullanılmasına da imkan tanıdığı için önemli olmaktadır. Veri depolama alan ağları ve ağ bağlantılı veri depolama alanları; veri depolama çözümleri olarak bilinmektedir. Günümüz teknolojisinde bu çözümler tek bir sistem ile toplandığında verinin güvenliği, erişilebilirliği ve yönetilebilirliği güvence altına alınmış olmaktadır.

Veri Depolama ve Yedekleme Seçenekleri Nelerdir?
Veri depolama ve yedekleme yöntemleriaşağıda verilmiştir:
  • Sunucuda bulunan dahili belleğe yedekleme işlemi yapılabilmektedir.
  • Sunucudaki verilerin network üzerinden üçüncü parti yazılım aracılığı ile farklı bir noktaya yedeklenmesi mümkün olmaktadır.
  • Sunucudaki verilerin ağ ortamındaki NAS cihazına üçüncü parti yazılımlar kullanılarak yedeklenebilmesi sağlanabilmektedir.
  • Sunucudaki verilerin üçüncü parti yazılımlar aracılığı ile buluta yedeklemesi yapılabilmektedir.
  • Sunucudaki verilerin ilk etapta ağ ortamındaki NAS cihazına ve sonrasında üçüncü parti yazılım ile yedekleyip aynı verilerin buluta yedeklenmesi işlemi yapılabilmektedir.
  • Sunucudaki veriler ağ ortamında bulunan NAS cihazına yedeklendikten sonra aynı NAS cihazına noktadan noktaya bağlı ve lokal ağdan bağımsız olan farklı bir NAS cihazına yedekleme yapılabilmektedir. Yedekleme ve depolama çözümleri ile cihaz daha güvenli hale getirilebilmektedir.
Veri Depolama Alan Ağları Nedir?
Veri depolama alan ağları; Storage Area Network, SAN olarak bilinmektedir. Yerel alan ağından farklı bir ağ üzerinde veri depolama ve yedekleme birimlerinin çalıştırılmasını sağlanan yapıya verilen isimdir. Pek çok avantajı bulunan bu sistemde çözüm sunucu, işletim sistemi ve marka bazında bağımsız olarak eklenebildiği için ağ performansının etkilenmesine gerek kalmadan yedekleme yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Merkezi disk ünitesine disk eklendiğinde de kapasitenin genişletilebilmesi mümkündür.

Ağ Bağlantılı Veri Depolama Alanları Nelerdir?
Ağ bağlantılı veri depolama alanları; Network Attached Storage olarak isimlendirilmektedir ve NAS olarak kısaltılmaktadır. Ağ üzerindeki sunucuların ortak kullanıldığı bir veri depolama çözümü olarak bilinmektedir. Network’e bağlanabilmesinin yanı sıra merkezi bir şekilde verinin saklanıp istek dahilinde datanın network’e iletilmesini sağlayan yüksek performanslı veri depolama teknolojisi olarak tanımlanmaktadır. Güvenilirlik ve süreklilik özellikleri bulunan bu yedekleme ve depolama çözümleri, oldukça mükemmel bir entegrasyonun sağlanmasına imkan tanımaktadır. Triasis olarak yedeklemelerin takibi, hataların bildirimi ve kontrol mekanizmasının oluşturulması gibi konularda teknik destek sağlayabilmekteyiz.