Triasis, Network alt yapı projeleri, mevcut alt yapının korunması, alt yapının yenilenmesi veya en baştan alt yapı kurulması gibi prosesler içerebilir. Tamamen yeni bir alt yapı kurulurken, network aşamalarının projeye sağlayacağı katkılara odaklanmak gerekir. Her projenin kendine özgü özellikleri ve ihtiyaçları vardır. Bu çerçevede projelerin etkin yönetimi önemli bir konudur.
Triasis, tüm network alt yapı projelerinin iş süreçlerini planlama, uygulama, raporlama ve kontrol hizmetlerinde aktif rol alarak, hayata geçirmektedir. Tecrübelerini yeni nesil teknolojilerle birleştirerek uçtan uca Bilgi Teknolojileri (BT) projeleri hazırlayarak hayata geçiren Triasis’in sunduğu hizmetler şunlardır;
-
* Yazılım (Microsoft ürünleri, VMware, sanallaştırma ve kurumsal yazılım),
-
* Donanım (Server, storage, switch, network, firewall, çevre bileşenleri),
-
* Yapısal kablolama ve altyapı hizmetleri,
-
* Disaster recovery,
-
* Uçtan uca entegre çözümler,
-
* Sayfa başı dokümantasyon yönetimi,
-
* Veri depolama sistemleri,
-
* Kurumsal ağ teknolojileri,
-
* Olağanüstü durum ve yedekleme,
-
* Data center çözümleri,
-
* IT konsolidasyon & sanallaştırma,
-
* Bilgi güvenliği,
-
* Profesyonel destek anlaşmaları,
-
* Dış kaynak hizmetleri,
-
* Taşınma ve yer değiştirme
-
* Konsolidasyon ve iş sürekliliği.
Uygulama süreçleri
Triasis, network alt yapı projelendirme ve uygulama işlemlerinde aşağıdaki süreçleri hayata geçirmektedir;
Kapsam yönetimi: Projenin gereksinmelerin belirlenmesi, denetleme, görev ve aşamaların listelenmesi süreçlerini içerir.
Zaman yönetimi: Proje görevlerinin tanımlanması, uygun şekilde sıralanması, gerekli kaynak tahminlerinin yapılması, görev sürelerinin belirlenmesi, bunların bir zaman çizelgesi üzerinde doğru bir şekilde denetlenmesi aşamalarını içerir.
Maliyet yönetimi: Proje görevler için maliyet tahminleri yapılarak proje bütçesinin denetlenmesi sürecidir.
İnsan kaynakları yönetimi: Proje için doğru ve uygun insan kaynağının yönlendirilmesi ve yönetilmesidir.
Risk yönetimi: Proje risk planının yapılması, risklerin belirlenmesi, niteliksel ve niceliksel risk çözümlenmesinin yapılması, risk tepkilerinin planlanması ve bunların gözetlenerek denetlenmesi süreçleridir.
Değişiklik yönetimi: Projede muhtemel değişiklerin belirlenmesi, planlanması, uygulanması ve denetlenmesi süreçlerinin yönetimidir.
İletişim yönetimi: Projenin paydaşlarının belirlenmesi ve iletişim planının yapılması, paydaşlarda görev alan personelin bilgilendirilmesi ve beklentilerinin yönetilmesi, performans ölçümü ve raporlanması hizmetlerini içerir.
Tedarik yönetimi: Projede ihtiyaç duyulan her türlü donanım, yazılım ve personelin tedarik süreçlerinin etkin ve verimli şekilde yönetilmesidir.
Entegrasyon yönetimi: Proje sözleşmesinin ve yönetim planının hazırlanması, oluşacak süreçlerin izlenmesi, denetlenmesi, proje aşamalarının birbirleri arasında bağlantıları ve geçişlerinin takibi ve sonuca ulaştırılması süreçleridir.